Publicat de: afrindia | 20/02/2009

Impaduriri cu avionul

Am vazut aseara pe Discovery Channel un documentar despre cum o echipa de americani incerca sa gaseasca o metoda rapida de impadurire a terenurilor ramase goale ca urmare a unor fenomene naturale sau din cauza omului. Unul dintre ei, specialist in silvicultura, spunea ca ritmul planetei de pierdere a padurilor nu poate fi in acest moment ajuns din urma decat prin impadurirea zilnica a unei suprafete egale cu aproape 535 de terenuri de fotbal. Ori o echipa mica de voluntari poate planta in medie circa 200 de copaci pe zi, adica mai putin decat suprafata unui teren.
Deci, oricat de mult ne-am implica si de bine ne-am misca, deja e cam tarziu. Documentarul arata cum se incerca gasirea unui dispozitiv reciclabil care sa tina inauntru pamanat cu o samanata, care sa nu se distruga la impactul cu solul, dar care sa permita penetrarea terenului pentru cativa centimentri, astfel incat viitorul puiet sa-si poata intinde radacinile spre sol. Toate astea pentru ca metoda cea mai rapida ar fi prin lansarea recipientelor din avion.
Asta chiar nu mi-o puteam imagina… impadurirea cu avionul. Probabil ca in Romania nu vom vedea impaduriri la scara nationala de nici un fel. Singurele impaduriri sunt izolate si sunt parte fie a unor miscari electorale, fie ale campaniilor de „social responsibility”, cum se zice mai nou, ale unor mari trusturi, care, chiar daca mai aduc pe lume niste puieti, de fapt e vorba de publicitate sociala.
Credeti ca ar mai fi cazul sa mai spun ceva despre padurile Romaniei? Care paduri?!
Va dau mai jos reportajul facut de Alex Dima. Personal, n-am legatura nici cu el si nici cu postul tv la care lucreaza, asa ca nu e publicitate :). Pur si simplu consider ca e un material care trebuie apreciat.

„Nu lasa moartea sa te gaseasca stand!”


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: