Publicat de: afrindia | 18/03/2009

Incalcarea Constitutiei de catre presedintele Ungariei?!

Zilele acestea se face mult tam-tam pe seama actiunilor si declaratiilor lui Basescu fata de atitudinea autoritatilor ungare in ceea ce priveste situatia Tinutului Secuiesc. Presedintele Romaniei a afirmat aseara ca declaratiile si actiunile presedintelui ungar sfideaza si incalca Constitutia Romaniei.

Hai sa analizam putin! Constitutia noastra spune ca Romania este un stat UNITAR, deci nu are la o baza o federatie sau alta forma de confederare, INDEPENDENT, deci nu este suzeran altui stat asa cum era cazul coloniei indiene fata de Imperiul Britanic inainte de declararea independentei, NATIONAL, deci are la baza o populatie majoritar romana, nu cum este cazul Belgiei unde avem etnici germani si francezi in masuri aproape egale, si INDIVIZIBIL, adica orice incercare si actiune de segregare teritoriala din inauntru sau de catre straini reprezinta o incalcare a LEGII SUPREME.

Deci, din punctul de vedere al dreptului constitutional, toate declaratiile si actiunile pe tema separarii teritoriale a tinutului secuiesc reprezinta o fapta penala.

 

 Cred ca mai devreme sau mai tarziu tot aici s-ar fi ajuns, la declaratii de genul pe care presedintele Basescu le-a facut aseara. Pana mai ieri l-am avut pe Vadim, caruia ii dadeam dreptate atunci cand declaratiile intindeau limita Constitutiei, dar dupa care politicienii se ascundeau. Cum ar parea daca presedintele Romaniei s-ar duce in Ucraina sa ceara ruperea teritoriala a Bucovinei de Nord pentru ca acolo sunt minoritari romani carora nu li se recunosc drepturi culturale si nu au parte de nicio autonomie? Cu siguranta ca ar fi o declaratie sfidatoare la nivel diplomatic din partea Romaniei fata de Ucraina. Aceeasi poveste cu Cadrilaterul din Bulgaria. Atunci de ce exemplul tinutului secuiesc nu este unul in oglinda?

 

 Nu cred ca mai trebuie sa spunem ca, de fapt, Tinutul Secuiesc este o unealta electorala a UDMR-ului. O dovada este eliminarea etnicilor romani si a reprezentantilor celorlalte partide politice din conducerea autoritatilor locale. Si nu vorbesc aici de simplii functionari de la primarii, consilii si prefecturi, ci de cei cu drept de decizie, de la directori de agentii pana la inspectori, care nu sunt alesi prin vot electoral. In paralel cu aceste actiuni, situatia economica a tinutului a ramas la fel de precara. Si asta in ciuda faptului ca UDMR a facut parte din cele mai multe guverne. Deci argumentul cum ca ei si-ar putea administra singuri economia zonei mult mai bine a fost deja dovedit ca avand picioare de lut. Nu se poate ca o zona sa prospere economic daca exista o tendinta de izolare. Doar schimburile externe insanatosesc economia unei zone, la fel cum gena umana a evoluat si s-a intarit prin incrucisari cu exteriorul. In plus, multi investitori au ocolit Tinutul Secuiesc tocmai din cauza tendintei udemeristilor si a autoritatilor locale de etnie maghiara de a face aceasta zona sa para nesigura.

 

Intr-o epoca a globalizarii nu se mai poate trai in izolare. Nu faci decat sa aduci suferinta locuitorilor din zona respectiva. Luati exemplul Coreei de Nord, chiar daca extrapolarea este usor fortata. Intr-o epoca a globalizarii prin regionalizare nu mai sunt sanatoase actiunile de „sectionare” si izolare teritoriala.

Basescu: Presedintele maghiar nu respecta Constitutia

„Nu lasa moartea sa te gaseasca stand!”

Răspunsuri

  1. „Constitutia noastra spune ca Romania este un stat […] INDEPENDENT, deci nu este suzeran altui stat asa cum era cazul coloniei indiene fata de Imperiul Britanic inainte de declararea independentei…”

    Imi permit sa presupun ca intentia fusese de a comunica faptul ca – Romania fiind un stat independent – el nu este VASAL altui stat (ca un alt stat nu-i este suzeran), nu ca nu este SUZERAN altui stat (desi NICI suzeran altui stat INTR-ADEVAR nu este, deci afirmatia in sine nu este gresita, ci este doar impertinenta – in sensul initial al cuvantului (ca antonim pt „pertinent”) nu in intelesul derivat, peiorativ).


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: