Publicat de: afrindia | 09/04/2009

Basarabia. Ce mai e nou peste Prut

Observ ca, pentru ca o revolta sa se transforme intr-o revolutie, este nevoie de televiziune. Cel putin la nivel de imagine internationala. Ma uitam ieri de curiozitate prin presa internationala sa vad cat se discuta despre Chisinau. Mai bine zis ma uitam sa vad daca se scrie ceva. Si nu numai la CNN, asa cum a observat ziarul Ziua, ci in toata presa sau mai bine zis in nici una nu era pomenit de revolta de peste Prut. Am vazut o imagine cu proteste in Telegraph, dar, stai, era doar despre protestele G20.

Era de asteptat. Americanii nu mai sunt in favoarea revolutiilor portocalii din estul Europei, pentru ca acestea deranjeaza Rusia. Iar noi avem nevoie de gazul ei.

Dupa ce comunistii au acuzat Romania de implicare, acum Rusia face la fel. Isi permite. Foarte bine ca MAE nu a reactionat la fel. Isi trimite un nou ambasador la Chisinau in locul celui expulzat si nu va impune reguli in plus de trecere a granitei.

Intre timp, voturile arata ca nu au comunistii toate locurile din parlament pentru a forma guvernul si pentru a-l numi pe presedinte. Le lipseste doar unul. Le va fi tare „greu” sa-l corupa pe unul din opozitie.

„Nu lasa moartea sa te gaseasca stand!”


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: