Publicat de: afrindia | 22/04/2009

De ziua ta, TERRA!

A trecut si Pastele. Toti am iesit la iarba verde si ne-am simtit bine in natura. Iata cat de importanta este natura pentru a ne simti bine in aceste ocazii unice de peste an.

Special am lasat aceasta postare pentru azi, Ziua Pamantului. Am fost luni undeva la marginea Galatiului, la Lacul Vanatori sau Lacul Partidului, cum il stim de dinainte de ’90. M-am simtit ca intr-o tara africana, cand am vazut ca toti faceam gratare printre gunoaiele lasate de cei din ziua precedenta si din ceilalti ani.

Cat de mare trebuie sa fie nesimtirea, dar si prostia omeneasca atunci cand, dupa ce mananci si bei, lasi toate hartiile, pungile si peturile acolo in natura. Spun prostie pentru ca, daca m-am chinuit la caratul sticlelor si bunatatilor la dus, cat de greu mi-ar putea fi sa duc inapoi doar pungile si bidoanele goale pana la primul cos de gunoi.

Am vazut si o simtire falsa. Unii aduna tot gunoiul intr-o punga, dar lasa respectiva punga tot acolo sau la doar cativa metri departare, punga ce va sfarsi pana la urma imprastiata de catre caini.

Astazi este ziua Terrei. Luam aceasta planeta ca pe un lucru bun dat, fara sa ne punem problema ca trebuie sa avem grija de ea. Personal, vad planeta ca pe o casa. Daca tin aragazul aprins tot timpul, la un moment dat trebuie sa deschid fereastra pentru aer proaspat. Daca am o rezerva de apa pe care o murdaresc sau risipesc, trebuie sa deschid robinetul de la chiuveta pentru alta proaspata din exterior. Daca mi se termina mancarea, trebuie sa ies afara la un magazin pentru alta.

Dar daca rispim sau mai bine zis ne batem joc de toate resursele planetei, nu avem unde merge in exterior pentru alte resurse.

Am pus mai jos o poza de la locul unde am facut gratar, cu doar o mica parte din mizeria pe care am gasit-o. Un mic paraias sufocat de plasticarie.

„Nu lasa moartea sa te gaseasca stand!”

Lac Vanatori

Lac Vanatori

 


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: