Publicat de: afrindia | 21/05/2009

Artistul de la sapa

Am citit o stire despre fostul comandant al Brigazii Speciale de Interventie a Jandarmeriei Lucian Pahontu care i-a ordonat unui subofiter sa repicteze cateva obiecte de patrimoniu, pe care Muzeul National de Istorie le-a imprumutat Brigazii. Acestuia i s-a parut ca acele obiecte erau prea „sterse”. Continuarea mai putina importanta are, insa cred ca situatia in sine este destul de specifica Afrindiei. Sa ne aducem aminte ca, in perioada comunista, foarte multi „tractoristi” au fost ridicati la rangul de profesori universitari. Modelul suprem era chiar doctorul academician Elena Ceausescu.
Si cred ca institutiile statului mai au multi astfel de oameni in conducere. Cat de mult trebuie sa fii sub nivelul submediocritatii pentru a nu sesiza macar ca o pictura nu poate fi acoperita cu alta?!.
Mai dau exemplul celui care a copiat un fragment din schita lui Caragiale „Triumful Talentului”, care nici macar nu a sesizat confuzia dintre Nita Ghitescu si Ghita Nitescu. Ma gandesc ca poate, ca membru al unei comisii de realizare si extragere a subiectelor de teza unica pe tara, din cadrul Ministerului Educatiei, ar trebui sa ai macar o bruma de cultura generala. Poate…
Cred ca acest mecanism social de promovare a incompetentei, inertial sau voluntar prin nepotism, a fost bine inradacinat in cei 45 de ani de comunism si ca aceste radacini nu vor fi complet scoase nici in 50 de ani. Deja 20 de ani au trecut.

P.S. Cu doar cateva minute in urma, am aflat ca o alta gafa s-a facut la teza de istorie.

„Nu lasa moartea sa te gaseasca stand!”


Lasă un comentariu

Categorii