Publicat de: afrindia | 16/07/2009

Suporterii prostiei

Azi va avea loc meciul de fotbal dintre Steaua şi echipa maghiară Ujpest. Nu, nu mă interesează fotbalul mai mult decât un meci de-al Naţionalei. Însă vom avea încă o dată ocazia unui meci în afara gazonului dintre două galerii de suporteri cunoscute pentru violenţa lor. În plus, mai apare şi elementul naţionalist. Relaţiile dintre cele două popoare se pare că nu pot fi echilibrate tot timpul. Rănile istorice se vindecă greu, mai ales că au fost răscolite şi de propaganda comunistă (chiar în ambele ţări).

Dar nu puteam să văd o dovadă de prostie omenească mai mare decât cea de la GSP, care a folosit ieri în titlul unui articol sintagma invazie maghiară legată de o problemă atât de delicată. Răsfoind comentariile de la sfârşitul articolului, am şi văzut răspunsuri naţionaliste. Probabil că mulţi vor lăsa animalele afară din ei şi vor răspunde provocărilor sau poate că le vor face chiar ei. Şi dacă mai sunt şi frustrări sociale şi individuale care abia aşteaptă o supapă pentru a ieşi la suprafaţă, nu m-aş mira ca jandarmii să aibă mult de lucru azi. Voi vorbi mai pe îndelete despre acest subiect cu altă ocazie.

Nu lăsa moartea să te găsească stând!

Update
Am vazut deja scene care îmi dau dreptate privind îngrijorările de aseară. Mă refer la intrarea „triumfală“ a suporterilor maghiari cu înjurături, violenţe şi bannere cu mesaje xenofobe. Dacă veneau cu steaguri ale Ungariei nu era o problemă pentru că şi mie mi-ar plăcea să reprezint drapelul nostru în alte ţări. Dar cum ar fi să merg în Ungaria cu un drapel pe care să fie trecută harta Daciei din timpul lui Burebista cu Panonia ocupată atunci de daci şi s-o prezint ca pământ românesc? E o prostie la fel ca cea a suporterilor maghiari care au afişat ostentativ un drapel cu întreaga Transilvanie şi Banatul sub culorile maghiare. (mai multe in EVZ)
Asta nu poate însemna decât un singur lucru. PROSTIA NU ARE NAŢIONALITATE!!!

Update 17 iulie
Nu pot să spun decât felicitări Jandarmeriei pentru modul ferm în care au ţinut în frâu maimuţele de la Ujpest. Suporterii români de la trei echipe diferite din Capitală, care se vorbiseră pe forumuri pentru a se aduna şi a-i ataca pe maghiari, nu şi-au mai dus gândul până la capăt. În general, a fost o lecţie de civilizaţie, culmea, în faţa unor vestici. Probabil că ne vom da în petec la meciul retur, la ei acasă :D.


Răspunsuri

  1. Din pacate ai dreptate 😦 . Si eu tocmai ce am vazut mesaje natinaliste ale maghiarilor si manifestari animalice deocamdata ale suporterilor maghiari. Mie imi este si mai teama, deoarece eu stau in apropierea stadionului Ghencea, iar ultima data cand Steaua a avut meci cu Dinamo (parca) am vazut masini incendiate, intimidari ale jandarmeriei si mi-am pazit masina din balcon, nu ca ar fi fost mai in siguranta daca ma uitam cum o vandalizau…dar pentru orice eventualitate 😀

  2. @update 17 iulie- suporterii romani nu s-au maiadunat sa ii „omoare” pe unguri pentru ca majoritatea sunt „cavalerii internetului” si restul care aumai ramas pe afara erau prea beti ca sa mai miste ceva 😛 treiasca romania moale 😛


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: