Publicat de: afrindia | 24/07/2009

Ce merită mafioţii imobiliari?

De ani de zile ne este furat pământul de sub picioare, fie din puţinele parcuri rămase, fie din complexurile sportive care dispar subit în favoarea cartierelor de vile sau de sub monumentele şi clădirile istorice lăsate să se degradeze. Toate aceste furturi au fost făcute de către şi cu ajutorul politicienilor, al primarilor, al prefecţilor, al şefilor de la Mediu. Aici, pânza de păianjen a corupţiei e atât de densă, încât ne vom bate gura de pomană cel puţin un secol de acum încolo. De cele mai multe ori aflăm că o parte dintr-un parc a fost retrocedată de către un primar unui anumit proprietar abia după ce respectivul primar şi-a încheiat mandatul. Aşa a fost şi cazul lui Videanu cu Parcul Tineretului, deşi legea spune clar: SPAŢIULUI VERDE NU I SE POATE SCHIMBA DESTINAŢIA. Dar legea e făcută pentru proşti.

Cred, însă, că mai tragic este cazul mafioţilor interlopi, al cuţitarilor şi ţiganilor cu săbii, care intră cu forţa în casele bătrânilor singuri, îi leagă, îi bat, îi ţin zile în şir în propriile fecale, fără apă şi mâncare, forţându-i să semneze actele de vânzare a apartamentelor. În urmă cu trei luni, am văzut la televizor o intervenţie a mascaţilor în care, imediat după spargerea uşii, bătrânii au început să repete poezia: Nu ne-au bătut, nu ne-au făcut nimic.
Vă daţi seama în ce hal de teroare au fost aduşi acei oameni de au recţionat imediat ca nişte roboţi?! Probabil că pierderea casei sau moartea ar fi fost o izbăvire după atâtea chinuri. Unii chiar au preferat să moară decât să cedeze şi să semneze actele de vânzare. Ieri am văzut o intervenţie a Poliţiei într-un caz similar. Pentru astfel de monştri chiar nu există cuvinte în dicţionar.

De fiecare dată se descoperă că operaţiunea a avut loc cu ajutorul unui funcţionar din primărie şi al unui notar. Primul ştie adresele şi persoanele vârstnice, neajutorate şi fără rude. Deci e perfect conştient de ceea ce urmează să li se întâmple bătrânilor. Notarul ştie şi el de unde provin actele şi cum au fost obţinute, dar, atât timp cât nu vede feţe tumefiate şi mâini rupte, nu-l interesează ce se întâmplă. Cred că cei doi sunt cei mai periculoşi criminali. Sunt doi fabricanţi de chinuri şi tragedii.
Să presupunem că avem un vis frumos şi putem da o lege specială pentru ei. Ce pedeapsă le-aţi da?
Eu i-aş condamna la muncă silnică pe viaţă la… construit apartamente cu mâinile goale.

 Nu lăsa moartea să te găsească stând!

REALITATEA.NET – O reţea de interlopi a sechestrat bătrâni pentru a le lua casele – IMAGINI ŞOCANTE


Răspunsuri

 1. Mi se ridica parul in cap numai cand citesc. Unii oameni chiar sunt niste fiare

 2. In final, fiecare primeste ceea ce merita si Dumnezeu nu bate cu batul.

  Si apropos de „legea e facuta pentru prosti”: azi dimineata am fost la sectia 19 de politie sa imi ridic noua carte de indentitate, asa ca am parcat pentru 2 minute in fata sectiei, la vreo 6 – 7 metri departare de intrare. Un „domn” politist, a carui masina era parcata fix in fata portii, la fix 1 metru de trecerea de pietoni, fix sub semnul care interzicea stationarea, mi-a atras atentia ca am parcat sub semnul de „stationarea interzisa”. I-am explicat ca stau doua minute, cat sa ridic un act si a zis ca nu il intereseaza. Cand i-am atras atentia ca masina politiei era parcata langa trecerea de pietoni si tot semnul de „stationarea interzisa” a raspuns foarte sec: „vrei sa-ti dau amenda?”. Deci da, LEGEA ESTE FACUTA PENTRU PROSTI!

  • Felicitări pentru „curaj“. 😀
   Dacă ai fi parcat regulamentar (D-zeu ştie unde), probabil că…
   În fine. Tebuia să faci o poză la maşina poliţiei cu mobilul că o postam aici. 😛

 3. condamnati lagoantanamo dusi dar si cei care au inlesnit notari,primari mediu, si toti falsificatori.

 4. „Ce merită mafioţii imobiliari?”

  Toata stima si consideratia noastra. Au creat locuri de munca si apartamente noi si moderne, nu cutiile de chibrituri ceaususte in care locuiti voi…

  „De ani de zile ne este furat pământul de sub picioare…”

  Ai tu pamant? Ai avut vreodata in viata ta? Ma indoiesc!

  „Eu i-aş condamna la muncă silnică pe viaţă…”

  Vise, taica, vise…

  Articol de cacao, scris cu gandul la struguri acri de un absolvent Spiru…

  • De regulă nu las comentariile celor care o iau pe arătură. Eşti total pe lângă subiect. Ţi l-am lăsat, totuşi, ca să realizezi cât de imbecil eşti (uite şi link-ul din
   DEX
   )
   Şi dacă tot eşti pasionat de studiile mele, puteai să mă întrebi direct. Facultatea de Jurnalism-Engleză la Universitatea Dunărea de Jos şi master Ştiinţele Comunicării la Universitatea Bucureşti.
   PS Să ne anunţi şi pe noi când îţi cumperi vila aia din Parcul Tineretului!

  • Au creat locuri de munca? Temporare
   Apartamente noi si moderne? Au termen de garantie 10 ani constructiile lor, fata de creditul la care platesti 30 de ani.

 5. Felicitari pt.articol, dar n-ati amintit si
  de un „mic” amanunt JUSTITIA
  Stiti cumva unde poate fi gasita si aplicata pentru omul de rand?

  • Ai dreptate. Cu Justiţia e mai complicat. Există mari derapaje, de la corupţie la nivel înalt până la cazuri minore, ca de exemplu pentru ruperea unui gard s-a dat închisoare cu executare pentru o bătrână de 80 de ani. Dar restul verdictelor probabil că intră într-un balast al normalităţii. Vom vorbi şi despre asta, dar pe cazuri individuale, evitând riscul generalizării.

 6. Excelent articol, eu i-as condamna la munca silnică pe viata la construit imobile sociale…

 7. „…legea e făcută pentru proşti.”

  „Legea este ca o bariera pe sub care se strecoara vulpile, peste care sar leii si la care se opresc boii.”


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: