Publicat de: afrindia | 04/08/2009

Ploaia de bani

Probabil că nu există om care să nu fi visat măcar o dată la un mod facil de a obţine bani. Cei mai mulţi dintre noi o facem cu ochii deschişi când suntem copii. De aceea, am ales să expun compunerea unui copil de clasa a cincea din zona Pietrei Neamţ despre cum crede el că ar evolua viaţa dacă oamenii s-ar trezi cu o ploaie de bani. Întâmplarea mi-a fost relatată nu de o profesoară a copilului, ci de o colegă a acesteia, aşa încât voi încerca să povestesc pe cât posibil pentru a se păstra ideia principală nemodificată. Admit posibilitatea ca acel copil să fi citit la rându-i povestea dintr-o altă carte. Chiar şi aşa, e interesant cum poate înţelege la vârsta lui obţinerea unor foloase fără muncă.

Era odată un mic orăşel în care oamenii abia câştigau strictul necesar obţinerii un trai acceptabil. Cei care aveau un loc de muncă puteau doar să-şi asigure nevoile de la o lună la alta, fără a putea pune vreodată un ban deoparte. Pentru cei care nu aveau slujbe, era o mare problemă pentru că acestea se găseau rar.
Dar nici cei cu mici afaceri, croitorul, băcanul, măcelarul, proprietarul micului restaurant din oraş şi ceilalţi nu o duceau prea bine, ei având comenzi doar atunci când şi localnicii aveau bani.
Într-o seară, într-o familie cu mai mulţi copii, viaţa a devenit cu atât mai dureroasă cu cât ambii părinţi au rămas fără serviciu. Înainte de culcare, mezinul a făcut o rugăciune către cer pentru o ploaie de bani de care aveau toţi nevoie, nu numai familia sa. Ca printr-un miracol, rugăciunea i-a fost ascultată iar din cer s-a pornit o ploaie de bani. Toţi au ieşit bucuroşi din case pentru a strânge cât mai mulţi bani, care cu sacul, care cu ligheanul sau cu pătura. Timp de câteva ore, fiecare a avut suficient răgaz pentru a strânge bani cât să le ajungă tot restul vieţii. De acum încolo, nimeni nu mai avea să sufere de foame, frig sau boală din cauza sărăciei.

A doua zi dimineaţă, în familia amintită era mare veselie. Copiii s-au sculat cu gândul la bucatele pe care mama lor urma să le pregătească. Surpriză, însă. Aceasta nu putea prepara nimic pentru că atât apa, cât şi gazele fuseseră oprite. Nici curent nu mai era pentru plita electrică. Aceleaşi probleme părea să le aibă tot cartierul, ba chiar întregul oraş. Însă părinţii hotărâseră să meargă la restaurant pentru că banii, oricum, nu mai erau o problemă. După ce s-au îmbrăcat ca de sărbătoare, au plecat spre staţia de autobuz. Ar fi chemat un taxi dacă telefonul ar fi avut ton. După mai multe zeci de minute de aşteptare în staţie, un trecător le-a spus să nu mai aştepte autobuzul pentru că nici un şofer nu s-a mai dus la muncă.
După o plimbare neprevăzută, familia ajunse la micul restaurant. După cercetarea meniului, se opriră asupra celor mai gustoase şi mai scumpe feluri de mâncare, însă nici un ospătar nu era acolo pentru a le lua comanda. După o lungă aşteptare, apăru în sală proprietarul restaurantului.
– Îmi pare rău, dar nu mai servim nimic. Am închis restaurantul.
– Dar avem bani, mulţi bani, spuse unul dintre clienţi.
– Din partea mea puteţi muri de foame, pentru că şi eu am mulţi bani.

Nu lăsa moartea să te găsească stând!

P.S. Nu am bani de dat, dar am o carte de oferit gratis. Dacă te interesează, participă la concurs!


Răspunsuri

  1. super este un geniu, daca a scris el asa ceva.

  2. Dar ai spus ca e din Piatra Neamt. Ceva nu se leaga. Daca era roman adevarat, altfel suna povestea:

    Timp de câteva ore, fiecare a avut suficient răgaz pentru a strânge bani cât să le ajungă …

    de avans pentru un credit ipotecar.

    • :)) Poate atunci când voi citi o compunere despre „Ploaia de case“.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: