Publicat de: afrindia | 25/12/2009

Unde te simţi acasă?

În urmă cu vreo două săptămâni am văzut un scurt interviu la ştirile Antena 1 cu soprana Angela Gheorghiu, ajunsă renumită la operele din străinătate şi mai puţin cunoscută în România. Bineînţeles că nu putea lipsi clasica întrebare „Unde vă simţiţi acasă?“. Sigur, întrebarea era pusă în contextul românismului de care suntem obsedaţi faţă de cei care pleacă din ţară şi pe care vrem să-i testăm dacă se mai simt români.

Dar făcând abstracţie de această obsesie, întrebarea este foarte bună pentru noi toţi indiferent de context. Unde te simţi tu acasă? La părinţi, în propria ta casă, doar în ţara ta, într-o staţiune mediteraneană sau montană etc.? Întrebarea este cu atât mai pertinentă, cu cât ţinem cont de faptul că ne aflăm într-o perioadă de sărbători, în care acuitatea emoţională este mai mare şi suntem mai predispuşi concilierilor. Ba chiar ne dorim mai mult aproprierea de cei cunoscuţi.

Eu am deja răspunsul la această întrebare, el venindu-mi instantaneu în timpul interviului pomenit. Mă simt acasă oriunde-mi sunt prietenii. Prietenii, un termen destul de general, recunosc, sunt cei în prezenţa cărora te simţi bine, cu ei schimbi din plăcere zâmbete, râsete, amintiri, experienţe, emoţii, trăiri, viaţă, cu ei împarţi şi împărtăşeşti fără a te simţi obligat formal. Sunt cei pe care ştii că te poţi baza la ananghie şi cărora le sari în ajutor, atunci când au nevoie. Pot fi socri, colegi de facultate, foşti colegi de liceu, vecini de scară, soţul, fiul, oricine în care găseşti o părticică din tine, în care găseşti o părticică din „acasă“.

Vouă vă rămâne acum să vă răspundeţi la întrebare, în vreme ce eu vă urez un Crăciun „ACASĂ“!

Nu lăsa moartea să te găsească stând!


Răspunsuri

 1. Uite un bun motiv pt „a face Craciunul” „acasa”, aici pe blog…

  • Un mod finuţ de a-mi spune că-ţi sunt prieten 😉
   Mulţumesc! Fericire tuturor!

 2. :))

 3. Anul acesta „acasa ” a insemnat acasa la mine impreuna cu iubitul meu ,mai spre seara vom merge acasa la parintii mei si apoi la parintii lui si inapoi la mine.Si bineinteles si la tine pe blog;asa repede pana termina al meu dusu si nu ma prinde in fata laptop-ului ca se transforma ca nu las laptop-ul si lucrul nici in ziua de Craciun:P
  Craciun Fericit tuturor si sper ca Mosul v-a adus tot ce v-ati dorit !!!
  Sarbatori fericite.

 4. „e o întâmplare a fiinţei mele/şi atunci fericirea dinlăuntrul meu/e mai puternică decât mine…du-mă, fericire, în sus, şi izbeşte-mi tâmpla de stele…”cind iubirea de oameni exalta din fiecare por, cind te pierzi in ochii iubitului, cind saruti mana parintilor, cind pruncul tau iti strange degetul in pumnul lui micut, cind iti imbratisezi prietenii, cind plingi in bratele mamei, cind zambesti copiilor pe strada sau cand privesti cu duiosie batraneii din parc… esti acasa.
  Craciun fericit !

 5. Acasa = Familie, cel putin in conceptia mea 🙂 Sarbatori fericite!


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: