Publicat de: afrindia | 14/09/2010

Singurul loc din România pe care-l mai suport

Te indignezi, acuzi, te agiţi, strigi, ţipi, trânteşti, buşeşti, spargi, înjuri, te isterizezi, te crispezi şi plezneşti. Dar deja nu mai ai timp de reacţiei la cât de repede se întâmplă lucrurile în ţara asta. De la ultimul post cu experienţa din sistemul medical, când era evident că lucrurile se vor agrava (vezi cazul maternităţii de la Giuleşti sau al băiatului mort după o fractură la mână), am văzut că spirala în care am intrat nici nu-ţi mai lasă răgaz să reacţionezi. Deja aud de fiecare dată pe stradă răspunsuri de genul „aşa e în România“ nu ca pe o constatare, ci ca pe un soi de scuză pentru a justifica mersul lucrurilor.

Ce efect pervers! Suntem supuşi atâtor stimuli în ultima vreme, încât am ajuns la starea de saturaţie, de lehamite. E şi normal. Dacă vezi şi miroşi prea mult rahat pe lângă tine, mi se pare logic ca până la urmă să vomiţi. Iar a doua oară, poate nu-ţi dai seama, dar instinctual te uiţi tot mai puţin la ştiri şi dezbateri televizate şi schimbi canalul, apeşi butonul de la telecomandă şi până la urmă butonul de la creier. Asta înseamnă o nevoie instinctuală foarte puternică de a refuza să mai reacţionezi şi de a evada către un loc al tău pe care încă-l mai suporţi …cel puţin până pleci din ţară, …dacă poţi.

Nu lăsa moartea să te găsească stând!

ps pentru cunoscători, ca să nu mă înjure, clipul e montat din două salturi cu o cameră pe braţul stâng, care şi aşa mi-a schimbat aerodinamica corpului mai mult decât mă aşteptam.


Răspunsuri

 1. Oao… frumos de acolo, de sus… pacat ca e atata mizerie aici jos

 2. cine nu-i asa curajos ca tine, se urca doar in avion si pleaca pentr-o saptamana… sa scape de senzatia de greatza 🙂
  stii ce-i nashpa? ca ajungi pe meleaguri insorite, denumite pompos cu diverse epitete! Soare, culoare, mancare buna, chelneri serviabili.. cunosti oameni haioshi, draguti, frumosi si se rupe filmul cand aud ca esti din Romania, de parca brusc glumele tale nu mai sunt bune, de parca au vazut subit o maaaare buba contagioasa pe fatza ta! Te pipai, te uiti in oglinda …tu n-o vezi.. si te-apuca scarba si dorul de casa! Firea-ti ai dracu de turisti!

  • 😀 Auzi, dar dacă cer să mi se ia cetăţenia (nu ştiu care sunt procedurile) n-aş putea răspunde că sunt din Europa sau, pur şi simplu, de nicăieri?!

 3. de la cunoscatori…as putea sa te injur dar ai noroc ca imi esti prieten….si inca unul f bun

 4. Salut Afrindia, ma bucur ca ai revenit …da’ stiu ca nu prea ti-ai schimbat naravu’… 🙂 Eu cred ca fiecare e liber sa aleaga si sa vada ce vrea asa cum ai sugerat in filmuletul tau.
  Ce stiu e ca ura naste ura si pasivitatea, pasivitatea, dar poate initiativa aduce solutii.
  Decat sa tot aruncam pisica in ograda oricui numai sa scapam de ea, n-ar fi mai bine sa gandim niste solutii ? A, si in tara asta sunt si oameni ca tine, ca mine, ca noi…Tu ce alegi 🙂

 5. Faci parte dintre NOROCOSI!
  Ai unde „evada”…..
  Ai timpul si banii ca sã „evadezi”.
  Dar ceilalti concetãteni??????????

  • Ca aproape în orice situaţie, cu sacrificii, Mircea.

 6. bine ai revenit
  sunt invidioasa.
  as vrea si eu sa zbor.

 7. „o nevoie instinctuală foarte puternică de a refuza să mai reacţionezi”

  dap… too multe ineptii aglomerate in general in intervalele orare aferent celor… 5 mese pe zi, zi de zi.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: