contact

Despre blogger
Dragoş Mihnea, gazetar, în curs de deschidere a pleoapelor nictitante (pleoape cvasitransparente specifice anumitor reptile şi păsări) către lume. Motivul pentru care m-am hotărât să încep blog-ul este tocmai deschiderea acestor pleoape, fapt ce mi-a înlăturat orice urmă de naivitate privind schimbarea pozitivă a ţării şi a locuitorilor ei. Nu am început blog-ul decât atunci când am ştiut că am ceva de spus.
Blog-ul e, în principal, o prezentare sarcastică a realităţii în care trăim. Nu sunt decât un deformator de opinie.
Cine vrea mă poate contacta la adresa afrindia_newsletter@yahoo.com

Cât priveşte pasiunile mele, pe lângă deja demonetizatele răspunsuri ca cititul şi muzica, sunt dependent de paraşutism. Nu am mai practicat de câţiva ani, dar virusul a rămas şi abia aştept ocazia să mi-l mai liniştesc.
Apoi vine istoria, în special cea a ţării noastre. Dacă vreau să-mi definesc identitatea, trebuie să cunosc trecutul.
Mai menţionez trompeta, deşi m-am apucat de curând. Deci sunt profan. Pasiunea e legată de jazz, perioada interbelică si cel de-al doilea război mondial. Deci tot la istorie mă întorc.
Restul sunt banalităţi pe care le puteţi găsi la oricine.

“Nu lăsa moartea să te găsească stând!”, îndemnul care îmi încheie fiecare postare, vine de la ce obişnuia bunicul meu Costică Fasolă să spună atunci când era întrebat ce mai face. Un ţăran citit care avea munca drept religie. Mă gândesc că, în general, pentru a-ţi fi bine în viaţă trebuie să faci ceva, să nu stai şi s-aştepţi.

Avatarul de lup verde cu frunză de stejar vine de la convingerea că este reprezentarea cea mai potrivită poporului român. Puterea ne stă în forţa haitei, condusă doar de un anumit lup alfa. Suntem un popor caracterizat prin rezistenţă şi nu prin incisivitate şi viteză. Ne putem îmblânzi la fel de bine cum ne putem resălbătici, dacă este necesar pentru a supravieţui. Culoarea verde semnifică respectul pentru natură.
Stejarul este un copac valoros, dar vulnerabil ca puiet. La această vârstă este protejat, de cele mai multe ori, de mărăcini, însă, odată ce se ridică, doar forţa omului şi a naturii îl mai poate doborî. În plus, pădurile ne-au fost părinţii şi căminul în timpul năvălirilor străine.

27-ix-2003-strejnic

Răspunsuri

 1. 1. Multumesc pt ca ati creat blogul, este o incantare sa „va” citesc! Si multumesc pt indemnul-semnatura (cat de bine ar fi daca l-am urma mai multi dintre noi!?!) – este un adevarat model de intelepciune prezentata intr-un mod concis si amuzant.
  2. Presupun ca aveti multe „comentarii” la postarile Dvs. MIE mi-ar place (si presupun ca n-as fi singurul) sa pot citi SI aceste comentarii la articolele Dvs (in multe alte cazuri am constatat ca – alaturi de articolul de baza – ma ajuta SI acestea sa „deschid ochii”). In ciuda faptului ca sunt (cam prea) in varsta, sunt incepator in operare PC, si se poate sa fie nepriceperea mea cea care nu-mi permite sa vad aceste comentarii – n-ati putea sa na ajutati postand langa articol un link spre ele? Caci parca n-as crede (nu prea-mi vine a crede) ca as fi taman eu primul care comenteaza postarile!?! (Asta, bineinteles, daca „inaccesibilitatea” lor nu este un obiectiv pe care sa vi-l fi propus Dvs. ca „politica editoriala”).
  3. Off topic:
  – avand atat numele, cat si prenumele de aceeasi forma, poate ca n-ar fi inutil sa scrieti numele cu majuscule (desi unul este nume si celalalt PREnume, uzual este – poate pt ca prezentarea pe liste se face de obicei in functie de initiala numelui – ca ACESTA sa fie cel mentionat primul, si eu nu am inteles daca adresarea cuviincioasa ar fi Dle Dragos sau Dle Mihnea)
  – intrucat nu este una dintre postarile curente (unde o „scapare” de tastare de genul unei litere omise sau suplimentare, sau al inversarii ordinii literelor, sau de tastare a unei litere in locul alteia, este cazul sa nu fie bagata in seama) ci este articolul de autoprezentare, care ramane postat permanent si (in principiu) nemodificat, imi permit sa va supun atentiei faptul ca – din cate stiu eu si imi confirma dex online – membrana quasitransparenta caracteristica unor reptile SI UNOR PASARI se numeste nictiTanta.
  Va multumesc pt atentie si ingaduinta!

  Sa aveti o zi buna si o viata frumoasa! Multa sanatate! Astept cu nerabdare viitoarele Dvs postari!

 2. Mulţumesc pentru aprecieri!
  Modul de adresare nu e atât de important, cât ideile exprimate. Deci poate fi Dragoş, Mihnea sau către un simplu afrindian.
  Comentarii strict la această pagină am avut mai multe, dar am făcut de curând o reorganizare a paginilor şi le-am pierdut, din păcate.
  În ceea ce priveşte scăparea ortografică de la „nictitantă“, aţi avut dreptate. 😉

 3. frumos blogu, lucruri bine gandite, sarcastic exprimate. imi place. doar ca o curiozitate persoanala(poate fi coincidenta de nume) cand erai mic aveai vreo legatura cu matematica?

  • Nu. 🙂 Eu sunt cu filologia :p

   • merci, aveam un coleg cu acelasi nume si m-ar fi surprins f tare sa gandeasca si in cuvinte si inca atat de bine puse.

 4. Imi place lansarea……avand aceeasi ureche dedata jazz-ului si mancand ciuperci de pe aerodromul dela ICA-Brasov…
  Ideea este impingerea Afrindiei inapoi spre Europa, de care a fost desprinsa in ’44 si de a impinge inapoi o catime cat mai mare din afrindienii dedati sistemului vestic…
  Si refacand istoria reala, reperele si marile valori veritabile – cu care avem dece sa ne mandrim – bune motive de atractie pt cei mentionati anterior…
  Caci fara repere, traditie si continuitate Afrindia nu poate progresa…

  • Mersi, dar amândoi ştim că lansarea din poză e cam din topor. 😉
   La aerodromul din Braşov nu am fost 😦

 5. Mi-a placut foarte mult blogul, articolul citit si prezentarea de la inceput , intentiile si stilul nici extrem de elitist, nici populist si vulgarizator.

  • Mersi. Ai înţeles perfect 😉

 6. Da. Clasă…
  Mă înclin.

 7. La multi ani ! de 1 Decembrie.

  • Mulţumim 🙂 La mulţi ani tuturor!

 8. La multi ani ! si multa putere pentru scris.

  • Mulţam!


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: