Despre Afrindia

Afrindia este o ţară africană din Europa, locuită de un popor oriental la caracter, în atitudine, gesturi şi mentalitate. Cei mai mulţi îi spun România. Realitatea este că acest spaţiu geografic seamănă mult cu unul african, dacă luăm în calcul gunoaiele din piesajul ţării, aspectul murdar al oraşelor şi al clădirilor specifice regimurilor dictatoriale, „uliţele”, violenţa tot mai prezentă în tabloul zilnic şi discrepanţa dintre bogaţi şi săraci, tot mai mare şi mai nonşalant etalată.
Dar poate cel mai important aspect este faptul că suntem conduşi în mod „democratic” de hoţi legali, întocmai unei ţări africane.

Ne place să credem că poporul nostru e de origine daco-romană. Să nu ne mai îmbătăm cu apă chioară. De la retragerea administraţiei romane din 271-274 d.H., în timpul careia au venit locuitori din întregul imperiu, foarte multe popoare migratoare au trecut peste noi. Vizigoţi şi ostrogoţi din nordul Mării Negre, avari, pecenegi, cumani şi huni din Asia, slavi coborâţi dinspre nordul-estul ţării noastre, din care au rămas cei mai mulţi între aceste graniţe. Să nu uităm că ungurii au dus timp de secole o masivă campanie de populare a Transilvaniei cu secui (despre care se bănuieşte că ar avea originie asiatică), saşii din Saxonia şi o altă etnie maghiară. Mai este necesar să aminitim de tătari, ţigani, greci şi turci, în perioada imperiului otoman?!
În concluzie, suntem un popor cu un foarte mare grad de eterogenitate genetică. Un bazar genetic. Avem un ADN majoritar oriental. De aceea avem un caracter cu atât de multe defecte, un caracter spălăcit, incert şi gălăgios. În cea mai mare parte, am păstrat trăsăturile negative ale popoarelor care au trecut pe aici, pentru că, pentru a supravieţui, a trebuit să devenim hoţi, oportunişti, ciubucari, nesimţiţi, violenţi în reacţie şi în comunicare, epatanţi în gesturi primitive, zgomotoase şi megalomane.

Răspunsuri

 1. Si cel mai rau este ca „minoritatea”cei care au pastrat si partea pozitiva, nu ia atitudine si se lasa condusa de ei.Deci ori sunt prosti ori lenesi, pt. ca explicatia tip: sunt PREA SIMTITI si nu se baga cu prostimea duce la prostie din punctul meu de vedere dar si al realitatii.

 2. Pacat ca un spatiu virtual ca acesta are menirea de a denigra poporul roman si geneza acestuia. Daca persoana care a scris articolul de mai sus a intalnit numai „hoţi, oportunişti, ciubucari, nesimţiţi, violenţi în reacţie şi în comunicare, epatanţi în gesturi primitive, zgomotoase şi megalomane” in Romania, imi pare sincer rau pentru aceasta si ii doresc sa ajunga sa cunoasca si romani adevarati (exista, chiar necalcati de vizigoti, ostrogoti, maghiari, tatari, turci).
  Numai bine!

  • Ana, ai înţeles greşit.
   Scopul blogului nu este denigrarea poporului român, ci prezentarea lui aşa cum este. Printre multe lucruri negative, dacă citeşti din posturi, mai vin şi cu puţine părţi bune. Pe pagina aceasta e prezentată realitatea majoritară, aşa cum o văd eu, cu argumente.
   Ne furăm căciula unul altuia confundănd geneza cu prezentul. Onestitatea faţă de istorie ne ajută cel mai mult.
   Şi, da, am întâlnit „români adevaraţi“ cum zici tu. Îţi recomand interviul cu prof. Dumitreasa, creator de olimpici la matematică. 😉

 3. as vrea sa vad ADN-ul Anei…asta e , putini suporta critica constructiva….

 4. ROMANI ADEVĂRAŢI ori Români Adevăraţi?

  Cu e corect?

  Ala bala portocala….

  Care este prima consemnare scrisă, cunoscută în LUME, a POPORULUI ROMÂN? (întrebare legitimă sub semnul: «Ca să ştii cine eşti trebuie să-ţi cunoşti trecutul!»)

  • Nu, 100% romani nu, pentru că elementele slave au schimbat radical structura. Din fericire, ultimele au fost asimilate de către elementele prezente în această regiune (romane, dacice, avare, etc.) şi nu invers, ca în cazul bulgarilor şi al sârbilor, unde elementele trace, respectiv ilirice, au fost asimilate.
   Interesant e fapul că vesticii ştiau deja lucrul ăsta de demult. Jules Verne, de exemplu, povesteşte despre asta chiar în „Castelul din Carpaţi“.
   La fel de interesant e faptul că termenul de România (mai exact Regatul României) nu exista înainte de Unirea din vremea lui Cuza, ci principate române cu populaţii române sau valahe. Ultimul nu se referea doar la cei din teritoriul de azi, ci şi la aromâni, meglenoromâni şi istroromâni, împrăştiaţi prin Balcani. Deci, întrebarea e, ce înţelegem noi prin „popor român“? 😉

 5. Nasterea STATULUI ROMAN e cunoscuta.
  Recunoasterea internationala a STATULUI ROMAN de asemenea.
  Intrebarea cred este clara:
  Consemnare scrisa a POPORULUI ROMÂN!

  Popor o multime de indivizi care apartin unui NEAM.
  Si care se recunosc ca atare desemnându-şi acelaşi apelativ referitor la apartenenţa la NEAM.

  «Ce esti tu?»

  • Ok, cred am înţeles. 😉 Din întreg NEAMUL, te referi doar la noi, românii. Există o cronică scrisă de un notar anonim al regelui Bela al Ungariei, în jurul anului 1.200, cunoscut ca Anonymus, în care acesta povesteşte cum că, atunci când au venit ungurii în Transilvania dinspre vest spre est, au întâlnit trei voivodate locuite de români şi alte neamuri (slavi, cumani, etc.). Istoricul Neagu Djuvara consideră că probabil această cronică ar fi bazată chiar pe alta anterioară şi că există o cronică rusească şi mai veche cunoscută sub numele de Cronica lui Nestor. Ea spune acelaşi lucru, că ungurii i-au găsit aici pe valahi (mai exact volohi).

 6. Cred ca avem un purice pe spate si am inceput sa ne invartim in jurul cozii ca sa ne scarpinam. Ce e drept, din contradictie se naste progresul de cand lumea, si se pare ca de ceva ani buni nu a degenerat in conflict (problema cu ungurii). S-o lasam sa mearga inainte…
  Indiferent de felul cum interpretam originea, trecutul sau istoria, realitatea este una singura. Daca ne-am nascut romani, avem in gena tot ce trebuie. Eu sunt convinsa ca atunci cand a impartit Dumnezeu darurile pamantenilor, aici s-a rasturnat carul cu bunatati. Important e sa constientizam si sa folosim o vorba pe care mi-a spus-o un domn nascut ceva mai demult ca mine: „daca tu nu te iubesti, cine si de ce te-ar iubi mai mult?”. Instinctul primar mi-a produs „ciuda”, de-abia pe urma am inteles…
  Daca singuri ne denigram si ne barfim, la ce sa ne asteptam? Tot romani ramanem.

 7. Întâlnindu-mă cu nişte oameni dinspre Valea Trotuşului i-am întrebat:
  -Voi de ce neam sunteţi?
  Mi-au răspuns:
  -Catolici!
  Practic faceau parte din acea populaţie de etnie «ceangăiască»

  Când un individ din această etinie «română» întâlnindu-se cu un străin de aceste meleaguri întrebat fiind
  -De ce neam eşti?
  acesta ar fi răspuns
  -Sunt «român»!

  Ăsta era sensul întrebării.
  Şi chiar mă intrigă posibilul răspuns.
  Nu l-am găsit încă şi de aceea aştept un cinstit ajutor.

 8. Salutări din Galaţi. Abia am început să citesc blogul, pare prea elevat pentru gusturile mele. 😀 Baftă cu ce ai început.

  • Ei, hai că nu e chiar aşa de elevat 😛
   Mulţam oricum, ceferistu!

 9. Cred ca avem un purice pe spate si am inceput sa ne invartim in jurul cozii ca sa ne scarpinam. Ce e drept, din contradictie se naste progresul de cand lumea, si se pare ca de ceva ani buni nu a degenerat in conflict (problema cu ungurii). S-o lasam sa mearga inainte…Indiferent de felul cum interpretam originea, trecutul sau istoria, realitatea este una singura. Daca ne-am nascut romani, avem in gena tot ce trebuie. Eu sunt convinsa ca atunci cand a impartit Dumnezeu darurile pamantenilor, aici s-a rasturnat carul cu bunatati. Important e sa constientizam si sa folosim o vorba pe care mi-a spus-o un domn nascut ceva mai demult ca mine: “daca tu nu te iubesti, cine si de ce te-ar iubi mai mult?”. Instinctul primar mi-a produs “ciuda”, de-abia pe urma am inteles…Daca singuri ne denigram si ne barfim, la ce sa ne asteptam? Tot romani ramanem.
  +1

  • Interesant e că din 13-14 etnii enumerate ai menţionat-o pe cea care tezeşte multora resentimente ori eu am făcut o trecere în listă 100% neutră ;).
   Dacă sunt realist, nu înseamnă că denigrez poporul.
   Ai pus punctul pe i… oarecum. Pe de-o parte, nu cred că ar trebui să ne iubim doar aşa de dragul de a fi uniţi, dacă cei mai mulţi dintre noi îşi urmăresc propriul interes şi aproape deloc interesul social, colectiv, iar pe de altă parte românii sunt destul de individualişti încât să zicem că se iubesc doar pe ei înşişi.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: