Concursuri

Concursul s-a încheiat. Am selectat câteva răspunsuri, iar dintre acestea îl veţi alege pe cel pe care-l consideraţi cel mai potrivit, până sâmbătă 9 ianuarie, ora 18:00.

Alina Ioana Hosu este din Oradea, are 20 de ani şi este studentă la tehnică dentară anul II.  Este pasionată de psihologie şi îi place să descopere oamenii din interior spre exterior.

Pentru noul concurs, m-am gândit să vă propun o carte foarte interesantă despre greşelile umane: De ce greşim? de Joseph T. Hallinan de la Meteor Press.
Cum aici, pe blog, flecăresc despre români, aş vrea să-mi spuneţi care credeţi că este cea mai uzuală greşeală pe care o facem noi, românii (faţă de orice sau faţă de ce vă interesează pe voi).
Dacă sunt mai multe răspunsuri interesante, voi face un sondaj aşa cum v-am obişnuit. Accept comentariile dure, dar nu şi pe cele vulgare. 😛 Cartea va fi livrată gratuit căştigătorului(oarei). Durata concursului este 16 decembrie 2009 – 3 ianuarie 2010.

Tuturor ni se întâmplă destul de des să ne uităm parolele. Sau să observăm o mulţime de detalii nesemnificative şi să ratăm esenţialul, de exemplu când suntem solicitaţi să recunoaştem un infractor.
Ochii ne joacă frecvent feste incredibile, aşa cum veţi avea surprinderea să constataţi după ce o să măsuraţi mesele dintr-o ilustraţie a cărţii, de la pagina 31. Când încercăm să povestim o întâmplare din trecut îi aducem modificări, chiar fără intenţie. Oare ce resort ne împinge? Oricum, cei mai mulţi dintre noi avem convingerea că ne situăm deasupra mediei din toate punctele de vedere. De ce facem atât de multe greşeli şi cum am putea să le evităm mai des?
Jurnalistul Joseph T. Hallinan şi-a propus să exploreze ştiinţa erorilor umane – cum gândim, cum vedem, cum memorăm, cum uităm şi cum toate acestea ne conduc către o serie de greşeli aproape imposibil de evitat. În decursul a peste 20 de ani, cât a fost reporter de cotidian, el şi-a făcut obiceiul de a colecţiona poveşti despre erori umane, adunând un material surprinzător de bogat şi de amuzant din care şi-a ales subiectele.
Pentru a înţelege cât mai bine de ce se întâmplă aşa, Hallinan a pătruns în sfera psihologiei, a neuroştiinţelor şi a economiei, a cules întâmplări din domeniul aviaţiei, al comportamentului consumatorului, al geografiei, fotbalului, bursei de valori şi multe altele. Cu această ocazie a descoperit un fapt neliniştitor, şi anume că aceleaşi calităţi care ne fac să fim eficienţi ne pun şi în situaţia de a comite erori. Învăţăm să acţionăm repede în diverse conjuncturi, să recunoaştem repede diverse tipare – dar neglijăm uneori detaliile. Aşa se face că nişte băieţi de treisprezece ani au descoperit erori care le-au scăpat savanţilor de la NASA – dar la fel se explică şi de ce nu vă găsiţi găsi berea pe care o căutaţi în frigider.
Cartea De ce greşim? este înviorată de poveşti din viaţa reală – de la previziunile nefiresc de precise ale meteorologilor până la „recunoaşterea” făcută de un martor care a trimis un inocent în spatele gratiilor – şi oferă sfaturi valoroase, pentru a ne aminti, de exemplu, locurile unde am ascuns ceva important. Veţi afla de ce nu este o idee atât de bună să faceţi mai multe lucruri în acelaşi timp, de ce bărbaţii fac greşeli pe care femeile le ocolesc şi de ce hărţile din mintea noastră diferă atât de mult de cele reale. Dezvăluindu-ne o mulţime dintre motivele ascunse în spatele greşelilor, ne ajută să fim preveniţi pentru cazul în care vom fi puşi în situaţii asemănătoare şi să ne descurcăm mai bine data viitoare.

Joseph T. Hallinan, fost redactor la Wall Street Journal, este câştigător al Premiului Pulitzer şi deţinător al unei burse Nieman Fellow de la Universitatea Harvard. Trăieşte împreună cu soţia şi copiii în Chicago.

Arhivă concursuri

Konkurs.ro - Concursuri si promotii

Răspunsuri

 1. Greseala de la care pleaca totul…
  Nascuti pentru locul 2!

  Atitudine. Dorinta de performanta, de realizare. Mentalitate de invingator. Lupta cu propria persoana pentru a schimba ce nu «functioneaza» corect. Respect de sine, capul sus ridicat in orice situatie… pe scurt, cam tot ce-i lipseste romanului.

  Cu mici exceptii, societatea noastra s-a resemnat. Romanii sunt din ce in ce mai apatici, aproape fara personalitate, din ce in ce mai tristi, fara vlaga… Viata este grea, nivelul de trai este la cote scazute, se munceste mult dar se castiga putin. Pare normal sa accepti toate astea si sa te resemnezi. Dar nu este normal de loc, este bolnavicios si letal.

  Suntem o natie de complexati si frustrati, cadem mereu in depresii si am uitat sa zambim tocmai din aceasta cauza. Ne-am invatat sa fim pe ultimul loc in toate domeniile, stim bine cum sa «ajungem» acolo si ne este foarte usor sa pastram aceasta «realizare».

  Romanul are mentalitate de invins, este fatalist, mereu cu capul in pamant, se multumeste cu putin si, cel mai dureros, are impresia ca este normal sa fie asa. Nu vom ajunge nicaieri cu o asemenea atitudine. Mai rau, o sa ne fie din ce in mai greu. Atata timp cat nu ne vom schimba modul infectat de a gandi, de a vedea lucrurile, atata timp cat ne vom considera nedreptatiti, cat vom crede ca absolut toti ceilalti au ceva personal cu noi, vom ramane in noroi. Si ne vom simti calcati in picioare si abandonati.

  Ar fi indicat sa terminam cu resemnarea asta cat se mai poate, ar fi timpul sa ne treaca «anestezia» asta, sa deschidem bine ochii si sa ne traim existenta. Sa fim mai optimisti, sa ne facem loc cu coatele in «lumea buna», sa mutam si muntii daca e novoie. Gata cu smiorcaiala si cu apatia asta generala.

  • Greseala noastra ,a romanilor este tendinta de a critica orice lucru,persoana ce ne iese in cale.Cu totii am permis ca primele impresii,mai ales cele rele, sa ne influenteze gandirea asupra unei teme aparent banala.Subconstientul scaldat in asemenea idei preconcepute lucreaza fara aprobarea noastra deoarece asta ii este si menirea si intr-o zi numai ca ne dam seama ce sceptici suntem cand vine vorba despre un anumit obiect,refuzand sa vedem adevarul adevarat si nu adevarul inventat de catre mintea noastra.Nu degeaba in panza aurie tesuta din cuvinte intelepte de catre strabunii nostri romani se gaseste zicala”Vezi gunoiul din ochiul altuia dar nu vezi parul din ochiul tau.”

 2. Cea mai uzuala greseala este: Negativismul. Da, poate parea ciudat. Dar asa este. Daca ne uitam in jurul nostru vedem oameni negativi care cred ca viata nu mai trebuie traita, bucuriile nu au niciun rost. Mai vedem oameni nervosi, cu multe riduri de expresie si un limbaj la limita decentei. Negativismul are si efecte secundare daunatoare precum: nepasarea, comportament deviant presarat cu injuraturi soft, scuipaturi „din greata” si lehamite, imbrancituri, comentarii ne-estetice, ura (exprimata prin mimica si gestica ) pentru cei care au propriile afaceri cat si pentru cei care au succes, minimizarea talentelor si capacitatilor celorlalti, slabirea increderii de sine, mentalitatea ca „tot ce mi se intamplami se cuvine pentru ca traiesc in Romania si nu pot face nimic ca sa schimb toate astea”, comentarii filosofice privitoare la Guvern si Politica-singurele raspunzatoare pentru orice tip de criza si lipsuri, etc. De ce sunt aceste persoane negative? Pentru ca privesc trecutul tarii si trecutul personal ca prezent. Si tot adevarul este cuprins de trecut. Asta este credinta lor. Si eu am prieteni negativi. Si inca sunt prietenii mei. Pentru ca impreuna am descoperit ca viitorul depinde de azi, nu de ieri. Si am mai descoperit ca este folositor sa zambesti, sa glumesti, sa folosesti 2 cuvinte magice: EU VREAU, sa te bucuri de darurile pe care le-ai primit: sanatate, familie, prieteni, prosperitate, sa fii politicos in orice situatie, sa vrei mai mult, sa muncesti mai mult ca sa ai mai mult, si sa te uiti in sus din cand in cand, ca sa ceri un raspuns. Toate acestea sunt exercitii individuale si se experimenteaza cel mai bine in 2, cu prietenul/prietena, familia sau cu cine vrei tu. Este recomandat sa incercam si optimismul pentru ca nimeni nu este raspunzator de starea noastra de spirit. Chiar daca acum in Bucuresti este zapada, polei, se circula cu viteza redusa, bate vantul, este frig, putem rade, putem munci, ne putem bucura, putem scrie cateva randuri la un concurs pe net la https://afrindia.wordpress.com, putem castiga sau nu, putem intarzia la cursuri la master, putem scotoci prin net, putem sorbi un ceai sau o cafea fierbinte, putem telefona cuiva ca sa intrebam ce mai faci ca m-am gandit la tine, putem sa ne…continuam viata noastra frumos.

 3. De-a lungul timpului si calatoriilor mele am remarcat anumite calitate ale unor popoare si anumite lipsuri la romani:A STI OBIECTIVELE si A-TI PLACE CEEA CE FACI.
  1.Multi pleaca de pe bancile scolii la cateva facultati insa nestiind unde vor ajunge, multumindu-se cu ziua de azi.

  2. Multi romani nu sunt motivati sa munceasca , gandindu-se mereu ca vor face altceva.

  De asemenea, se mai adauga si alte 2 caracteristici specifice noua:

  1. Sa moara si capra vecinului!
  2. Lasa ca merge si asa!

 4. Eu nu cred ca un popor poate fi caracterizat printr-o greseala. De ce nu? Pentru ca nu vorbim de teoriile lui Marx in care exista o singura clasa sociala si toti gandim la fel pentru ca avem aceleasi prioritati si aceleasi proprietati.

  Fiecare roman e diferit pentru ca unul e medic, unul e avocat, unul e muncitor, altul e servitor sau actor. Romanii ca popor au multe greseli peste care nu pot trece, insa nu sunt greselile lor, sunt greselile istoriei care le-au acaparat gandirea.

  Ce vina are un copilas de 2 ani? Are vina de a trai alaturi de niste parinti care au o mentalitate mostenita de la parintii lor, astfel acel ciclu continuu este foarte greu de intrerupt. Ma uitam la un video in care intr-o alta tara niste actori au venit intr-o gara si au reusit sa faca toate persoanele din acea gara sa se bucure, sa cante, sa danseze, sa se distreze. Cum ar fi la romani interpretat un astfel de eveniment? „Niste nebuni, domne! Niste nebuni!”.

  Romanii nu mai au gandirea lor. O greseala pe care o repetam de la o generatie la cealalta. Noi imprumutam, insa imprumutam exact lucrurile de care nu avem nevoie. Romanii se subestimeaza si considera ca toate celelalte popoare sunt cu mult mai presus. Poate ca sunt, insa noi prea insistam sa aratam acest lucru. Un exemplu edificator in acest sens este o excursie in Franta. Am mers acum catva timp intr-un schimb cultural cu o fata din Franta, Fougeres, si am fost intampinata normal: iar la ei normal inseamna ca parintii m-au salutat, mi-au aratat unde este camera mea, m-au intrebat daca imi este foame, daca raspundeam nu, nici ca mai eram rugata. In schimb, a venit si ea la mine. Parintii mei si-au luat liber sa faca 10 feluri de mancare, sa gateasca, au anuntat rudele, am dus-o sa imi cunoasca matusa, fratele, prietenii, ceea ce acolo nu s-a intamplat. De ce? Pentru ca era un lucru normal un schimb, era ceva firesc un roman, insa la noi, un francez, un german sau orice alta natie este considerata zeu.

  Romanii nu trebuie judecati pentru negativism, pentru lipsa de atitudine, pentru proverbul capul plecat sabia nu il taie pentru ca romanii au avut un ghinion istoric, ce se pare ca se continua si in ziua de azi, o data cu aceasta instabilitate politica si acest nivel de trai scazut. Greseala noastra, a tuturor, este aceea de a prelua obiceiurile proaste si de a ne face copiii la randul nostru sa aiba limitari, viziuni inguste, sa nu vada decat drept.

  Cea mai mare greseala, dar si cea mai buna caracterizare pentru un roman este cuvantul prejudecata. Prejudecatile sunt cele care mereu isi pun stampila pe neamul nostru.

 5. Lenea si invidia care curma orice urma de iertare, urma care e activul unui om curajos.

 6. Dc gresim ? in primul rand gresim pentru ca parerea mea este in natura omului sa greseasca pt ca suntem slabi. Ne lasam influentati de societatea in care traim in care tot ce conteaza este valoarea materiala. Cel putin ce vrea romanul, care sufera de efectul turmei de oi ,este sa arate este cat de bine imbracat este cat de bine suna marca masinii , telefonul de ultima generatie. Gresim pentru ca nu mai gandim, pentru ca nu mai visam pentru ca nu ne mai bucuram de nimic, pentru ca nu stim sa fim fericiti pentru ca nu stim defapt ce este fericirea. Avem o definitie gresita a fericirii : masina, casa, bani, conturi bla bla; iar in cazul in care nu le detinem automat suntem nefericiti. Gresit :). Este foarte usor sa fii fericit daca incerci macar pentru o clipa sa te indepartezi de turma, sa fii atent la detalii, sa fii atent la o zii, la o simpla zii , la un fulg de nea, la un zambet. Nu gandim si de aceea nu stim sa fim fericiti, am uitat sa visam , am uitat sa avem incredere in noi, am uitat cine suntem noi.

 7. gresim pentru ca asa suntem construiti ,eu nu cred ca exista un om indiferent din ce loc al acestei planete sa nu fi gresit niciodata grsim si fara sa stim ca am gresit.

 8. A gresi e omenesti, e firesc, numai cine nu munceste nu greseste spune un proverb romanes si cred eu ca exista o boaba de adevar in aceasta zicala.Gresim adesea cand nu avem suficienta incredere in noi, cand nu ii iubim si respectam pe cei de langa noi, cand nu avem rabdare, cand ne desconsideram valorile. Ce e important sa stim atunci cand gresim este ca mereu exista o alta sansa. Si cred ca a venit vremea can trebuie sa ridicam capul sau, sa ne recunoastem valorile, sa le iubim si apreciem, sa nu ne dorim lucruri care nu ne reprezinta..sa fim romani si sa fim mandri cu acest nume, sa fim mandri de eroii nostri si sa incercam sa nu-i facem de rusine…suntem un neam de invingatori…si am fi surprinsi cat de multe au de invatat celelalte popoare de la noi…si nu e u zambet de ironie pe fata mea..chiar cred acest lucru si poate intr-o, niciodata nu e prea tarziu, vor intelege si concetatenii nostri acest lucru chiar si cei cu pielea mai inchisa la culoare.

 9. […] Castiga cartea “De ce gresim?” Nota vizitatorilor: 3.00 din 5 | Voteaza acest concurs: Lasa un comentariu in pagina dedicata concursului de pe afrindia.wordpress.com in care sa spui ce crezi ca este cea mai uzuala greseala pe care o facem noi, romanii (fata de orice sau fata de ce te intereseaza pe tine) (click aici) […]

 10. Gresim pentru ca suntem umani. Teoretic am putea sa invatam din greselile altora sau macar din propriile greseli, dar nu o facem. In sufletul nostru pastram speranta ca vina nu este a noastra.

 11. Romanii gresesc fiindca se complac in starea lor de mediocritate, le place sa se planga mereu, in loc sa intreprinda ceva in acest sens ( de parca cuiva i-ar pasa ) dar pot sa fie si prea creduli, uneori ( apropo de 50% marire la salar )….Greseli face cu totii indiferent de natie, dar daca e sa ne luam dupa patriotismul invatat in scoala, ce tare frumoasa, bogata si eroi minunati…tind sa cred ca am devenit si superficiali si dezinteresati de noi si tara noastra…

 12. Ce gresesc romanii?Toti oamenii gresesc,dar romanii sunt langa noi si deasta le vedem greselile.Noi avem multe greseli…
  Una dintre ele ar fi,ca desi,Dumnezeu ne-a dat aceasta tara deosebita,despre care se spune ca este `Gradina Maicii Domnului`,noi nu am stiut sa avem grija de ea.Asa aceasta tara frumoasa a ajuns in mare parte,strainilor.
  Necredinta in Dumnezeu si neresplatirea Lui, pentru cate a facut pentru noi…
  Sunt multe ce le gresim..multora le gresim..cu sau fara voia noastra..A gresi este omenesc, gresim pentru a ne da seama ce este bine si ce nu.
  Multumesc.Sarbatori fericite!

 13. Cea mai mare greseala,cel putin a mea esti faptul ca sunt prea mandru

 14. gresim in continuare, desi stim lucrul asta, cea mai mare greseala a omenirii este cea care afecteaza mediul. Sper ca in continuare sa se greseasca mai putin, pentru ca deloc este imposibil!

 15. Greseala e omeneasca… e o caracteristica a tuturor oamenilor. Daca ar fi sa luam una caracteristica romanilor, dupa parerea mea, facem o mare greseala ca am uitat cine suntem, care ne sunt radacinile, folclorul si cultura…

 16. Exact, gresim pentru ca suntem umani, nu suntem perfecti, nu putem vedea in viitor efectele actiunilor nostre sau vorbelor nostre. Aceasta este scuza noastra pentru ca gresim. Cred insa ca putem totusi sa ne gandim de doua ori inaine sa facem ceva, sa ne gandim si la consecinte. Suntem oameni, gandin…suntem facuti sa gandim, sa analizam fiecare lucru in parte….sau ma rog, uni dintre noi gandesc…
  Noi, romanii ca popor…vorbesc si in numele meu, pentru ca am facut si eu deseori greseala aceasta, categorisim oamenii dupa cum se imbraca, dupa ca muzica asculta, dupe ce masina conduce, dupa ce pozitie sociala detine. Majoritatea romanilor pun preat prea mare pe avere…si incearca pe cat de mult posibil sa isi arate „valoarea”, acest lucru fiind luat din „cultura” rroma. Cu cat lantul mai gros la gat, cu atat „valoarea” mai mare, oameni neland in considerare ca acest lant este doar un fals de prost gust. Un alt exemplu, imbracamintea…cu cat mai impopotonat si mai scipicis, cu atata mai bine…sau daca pur si simplu te imbraci simplu, cu o bluza de o singura culoare si jeansi, se uita lumea pe stada de parca ai fii de pe marte. majoriatate dintre noi vad doar aspectul material si acesta fiind unul gresit, deoarece cei adevarati bogati si care de altfe se respecta, nu merg cu manele date la maxim pe strada, imbragati in pulovere tricotate „armani” si lant de bicicleta de 5 kg. aceasta este greseala noastra.

 17. Gresim gramatical cand scriem „greseala”…in loc de „gresala”. Gresim prin faptul ca vrem sa pastram aparentele, ne pasa ceea ce crede si ceea ce spune lumea…gresim ca nu ne respectam stramosii, gresim ca uitam de unde am plecat…gresim enorm de mult…dar poate ca tocmai acesta este farmecul vietii de roman, sa gresim, sa constientizam asta si maine sa gresim din nou.

  • Da-mi voie sa te contrazic,Rodica, forma corecta este substantivului este „greseala” . Un alt defect al romanului este tocmai dorinta de a-i corecta pe ceilalti ceea ce nu mereu e constructiv . No offence

 18. Romanii sunt cosmopoliti si uita ca au valori nationale din belsug, dar pe care le desconsidera ignorandu-le.

  Un alt defect al nostru este ca suntem superficiali, un roman ar cumpara orice rahat frumos impachetat pe care l-a vazut la tv, in schimbul unui produs sanatos . Sloganul „Minte poporul cu televizorul”

 19. Un alt defect al romanului este ” sistemul de pile” , pila naste ” baietii de bani gata” si „prostii cu diploma” pentru ca lichelele sunt promovate peste tot, greseala celorlalti este ca se resemneaza , a devenit o normalitate pe care nimeni nu incearca sa o combata. Toti dam pile asa ajung incompetenti sa ne conduca si Romania regreseaza.

 20. Toata lumea greseste.Majoritatea gresesc din cauza iubirii sau pur si simplu fara sa vrea.O sa fac curand 16 ani in ianuarie si desi sunt destul de mica am facut destule greseli,dar invat din ele si asa cum se spune:Inveti mai bine din proprile greseli.

 21. Omul este o greseala,dar probabil este cea mai grozava greseala care a fost facuta vreodata.

  Singurul lucru care as putea sa ti-l reprosez tie,iar in aceasi masura si mie si tuturor romanilor este preocuparea de bunastarea personala.
  DA…cu tine vorbesc romanule,ala care te-ai nascut aici,in aceasta tara minunata,despre tine vorbesc.
  NU iti pasa decat de propria persoana,nu vrei decat sa fi fericit,sa fi sanatos,sa ai bunastarea materiala,sa iti vezi copilul crescand mare si sanatos si sa te simti implinit.
  …dar nu te condamn,nu am cum…si eu sunt tot roman,

  CRACIUN FERICIT !

 22. Criticam la altii, dar nu ne vedem niciodata pe noi. Asta e gresala pe care o facem poate cel mai des, si am facut o si eu de prea multe ori.

 23. Greseala nu are nationalitate,religie sau culoare politica.Oamenii gresesc uneori din propria vointa,alteori fara sa isi de-a seama.Putem gresi din prea multa iubire si deasemenea putem gresi si din orgoliu,ura,mandrie etc.Uneori cei din jurul nostru vad greseli pe care noi nu ne consideram greseli,ci lucruri bune,normale.
  Una dintre marile greseli are romanilor este : fatarnicia.
  ” FĂȚĂRNICÍE, fățărnicii, s.f. Lipsă de sinceritate (în purtare, atitudini etc.); purtare, atitudine prefăcută, ipocrită; prefăcătorie, ipocrizie, falsitate, fățărie. – Fățarnic + suf. -ie. ” DEX
  Nu ii bag pe toti in aceasi oala,dar unii romani nu au curajul sa fie ei insasi si sa fie capabili de faptele si vorbele lor,sa fie responsabili de urmarile faptelor lor.

 24. greseala noastra e ca ne indepartam tot mai mult de limba romaneasca,incalcind-o cu americanisme. Nu exista film subtitrat gresit,iar cea mai intalnita greseala e scrierea lui imi iti isi.Dragi mei se scriu impreuna,fara cratima(i-mi,i-ti,i-si).Chiar nu inteleg cum ati putut uita asa ceva.Rusine voua,rusine profesorilor…rusine celor ce fac subtitrari cu astfel de greseli,pentru ca multi tineri se uita la filme si chiar cred ca asa se scrie.

 25. Cea mai mare greseala a romanilor este ca nu isi iubesc tara. Nu ne iubim, credem ca suntem mult mai prejos decat ceilalti … si asta ne face sa fim intradevar. Gandirea ne trage tara in jos, daca noi nu ne iubim tara si poporul de ce ne-ar iubii cei din exterior. De ce nu suntem mandrii de tara noastra care ne ofera atatea bogatii? Ce frumos ar fi daca fiecare dintre noi am incepe sa ne iubim mai mult tara … am fi cu totii mai fericiti.

 26. Orice om din aceasta lume greseste,pentru ca ulterior,sa isi obtina iertarea.Dar majoritatea romanilor inca si acum,dupa 20 de ani de libertate nu au ”eleganta greselii,gesturilor”,ei gresesc ”murdar” cu totul atunci cand o comit.
  Nu pot sa ma abtin sa nu povestesc o intamplare ce nu mai are nevoie de comentariul meu.
  Fiind acum ceva timp in Spania,la o terasa am avut neplacerea sa vad cum o familie de romani …tata ,mama,copii,mancau seminte si scuipau sub masa .Dupa ce au terminat ”masa copioasa” bineinteles si cu alcoolul in fata ca altfel nu mergeau semintele, au plecat.Nu va imaginati ce a ramas in urma lor,si cum parca nu era destul sa vad ,am mai auzit spaniolii de la o alta masa cum vorbeau urat de romani.
  Am simtit in acel moment ca intru in pamant de rusine,asta e greseala cea mai mare a romanilor,nu au bunul simt!

  • dar nu uita ca si tu esti ROMANCA…….mai gindestete

  • este cel mai bun raspunsa lui carmen costea

 27. greseala noastra ca e nu stim sa ne iubim tara , sa ne iubim intre noi. mergem in alta tara si ascundem faptul ca suntem romani .. sunt romani care stau in strainatate cu chirie , sau in niste camere mizerabile dar sunt asa increzuti cand ies pe strada de parca ar fii …sau au masini bengoase si nu au ce pune pe masa …. asta e pararea mea ..

 28. De ce gresim? foarte buna aceasta intrebare insa are o multitudine de raspunsuri. este foarte adevarat ca sta in firea omului sa greseasca dar unele dintre greseli si le face fiecare cu mana lui. cam acceasi parere o am si despre romani. si cel mai mult cred ca gresim ca nu suntem in stare sa ne cerem toate drepturile si nu suntem in stare sa evoluam si asta din cauza ca nu ne iubim tara indeajuns. romanii din pacate sunt foarte usor de prostit si ii poti duce departe cu zaharelul. astea sunt cateva greseli frecvente si o sa v-o spun si pe cea care ma deranjeaza pe mine cel mai mult. am fost plecata in strainatate si am intalnit multi romani care au uitat de unde au plecat si le era rusine sa spuna ca sunt romani… cum e posibil asa ceva????sa-ti fie rusine cu cine esti si cu tara ta???e de-a dreptul jalnic….e adevarat ca romanii au comis multe crime si furturi in strainatate dar asta nu inseamna ca trebuie sa fie bagati toti in acceasi oala dar tot din cauza romanilor e si asta pentru ca nu au curajul sa isi sustina cu mandrie punctul de vedere si mai ales tara.

 29. Marea noastra greseala???..NE INCREDEM IN TOTI POLITICIENII..SHI SPUNEM CA EI NE VOR SCHIMBA…NU CA AS FI EU CU POLITICA CA TIN CU GEOANA..SAU CU BASESCU..ILIESCU…SAU …CEAUSESCU…darin spatele fiecarui politician exista o mare „putere” sa zic asha..Cine e „puterea” asta ? ..Puterea asta e o persoana (sau mai multe) care de-a lungul vietii sale (in politica )..a „furat”..a pacalit..a condus ..a fost condus..a abvut greseli..deci automat..”viata lui politica” s-a „manjit”..shi ..ce sa faca el ca sa fie uitat..sa fie lasat in pace..lumea sa l cam uite..??!! Se duce in „spatele” unui alt politician [care nu are nici o „pata” (sa zic asha) in viata politica..sau daca nu are ..cateva mici pete dar..neimportante..] shi il conduce din „umbra”..El ii spune ce sa faca …cum sa dreaga..cum sa ne fure..cum sa ne pacaleasca..aici as fi da cateva exemple ..MOGULII ..Ei sunt principalii vinovati pentru furarea,pacalirea ..noastra..Bine…shi nu numai ei..mai sunt shi cei din vreamea lui ceausescu….care acum lumea i-au uitat..au uitat ce au facut..au uitat ca …din cauza lor au murit multi oameni au uitat cei mai important ..au uitat ca ei ne fura in continuare..bine ,nu zic ca nu e putin bine..acum suntem mai liberi..,putem calatori..dar ei..EI NE FURA ! OAMENI BUNI TREZITI-VA….Sa luam un exemplu..Iliescu..DACA IESEA ANTONESCU IN PRESEDINTE..CE FACEA ..?! VA SPUN EU: tot se alia cu geoana..care ,pe care il conduce …ILIESCU.. shi alti moguli…ce s-ar fi ales de noi…poate ne-ar fi intors in vremea lui ceasca ….sau poate mia raw…mult mai rau..ei ne fura cu totii….cu toti..Shi ca tot v-am vorbit de „manjirea vietii politice” …in spatele lui Geaona..stya Iliescu.shi ,cum am mai zis,multzi alti moguli..care shi-au patat viatza shi acum conduc din umbra un om mai „curat”…ca ei as se faca uitati..Bine..nu sunt numai ei..ha haaaaaaa cati mai sunt…adica ce mai bine numaram pe cei care nu fura in politica (daca exista..) ….Shi cu asta am terminat…O mica mica..istorisire a „politicii” pentru ca daca am sta sa povestim cum ne fura shi ne pacalesc toti politicienii..ne-ar lua..364,365 de zile :)) ..sau chiar mai mult…va pwp..shi sa castige cel mai bun ! 🙂

 30. Gresim mult cocolosindu-ne copiii, oferindu-le cat mai mult posibil fara ca ei sa stie /sa inteleaga ce eforturi sau sacrificii presupun acele lucruri. Gresim ca nu-i lasam sa intre in lupta cu viata. Ei, copiii, considera ca e normal,firesc sa primeasca cat mai mult fara sa faca eforturi.

 31. Cea mai uzuala greseala pe care o facem noi romanii este ca nu avem incredere in fortele proprii si in potentialul intelectual. Nu suntem uniti ca popor si asta ne dezavantajaza foarte mult. Cu cat ai mai multa incredere in tine, reusesti sa faci lucrurile bine si sa nu gresesti. Nu ai teama ca nu o sa iti iasa bine, iei o atitudine pozitiva, vezi totul in favoarea ta. Nepasarea ar trebui sa dispara din viata ta. cu cat te implici mai mult in comunitate si in rezolvarea problemelor ei cu atat esti mai multumit de tine si mai implinit.

 32. Aceasta tema este pur si simplu fara pereche:), este foarte interesant pentru mine:P Bravo !! vreau sa mai vad in continuare discutii pe tema asta!


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: